Yıldızlı Projeler Yarışması Makine Tanıtım Grubu Desteği ile gerçekleşti

Makine sektörünün markalaşması, AR-GE ve ortak tanıtım çalışmalarının organize edilmesi amacıyla 2007’den bu yana faaliyette olan Makine Tanıtım Grubu (MTG), bu yıl 7.si düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması'nda altın sponsor oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE öğrenci kulübü tarafından, YTÜ Teknopark ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle gerçekleştirilen “Yıldızlı Projeler Yarışması” bu yıl Makine Tanıtım Grubu Altın Sponsorluğunda gerçekleşti. “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla düzenlenen yarışmada kazananlar, YTÜ Davutpaşa Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

Sanayimizde yaşanan teknolojik dönüşüm, Türkiye’nin nitelikli insan kaynağına ve mühendislik becerilerine olan ihtiyacını daha da artırıyor. Bu nedenle sanayimizin, iyi yetişmiş ara eleman, mühendis ve teknik ressam gibi nitelikli personele olan talebi karşılanabildiği oranda gelişebileceğine inanan Türkiye’nin Makinecileri, ülkemizin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü, ileri teknoloji üreten ve geliştiren yenilikçi bir model ile üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor. Bunun için üniversitelerimizin rekabetçiliğinin artırılması ve Yıldızlı Projeler Yarışması gibi öğrencilerin girişimci ruhunu ateşleyecek projelere daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor.

Projeler Yarışması 2016'da ödüller sahiplerini buldu. 85 farklı üniversiteden 333 projenin mücadele ettiği Proje Yarışması'nda 4 kategoride dereceye girenler ödüllerini aldı.

 Bilişim, Elektrik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları Dalında;

 1. OTSİMO - Hasan Zafer ELCİK

 2. SLOTHES - Kadir DEMİRCİOĞLU, Ömer ÖZGEL, Selçuk YAŞAR, Rahim ÖNER

 3. Gerçek ve Sahte Parkmakizi Ayırt Edici - Ayşe Betül ERDEN

 Elektrik, Yenilenebili Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği Kalitesi Dalında;

 1. Yeşil Bitkiler İle Düşük Maliyetli Yerli Güneş Paneli Üretimi - Halit ÇETİN

 2. Lityum Hava Pili - Çağdaş KIZIL

 3. Lityum İyon Bataryaları - Barış Cem ALPAY, Asel Damla ŞİMŞEK, Nazan ÖZGÜZ

 Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Dalında;

 1. Bal Porsuğu - Davut Eren ŞADOĞLU

 2. KOVAN - Babür ERDEM

3 . Dijital Tarım - Ramazan ÇETİN

 Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Metalurji ve Malzeme Uygulamaları;

 1. Geri Dönüşümde Devrim Atık Kestane Kabuğundaki Gizli Elmas Aktif Karbon - Osman ULUDAĞ, Mehmet SELEN

 2. Titanyum Dioksit ile İmpregne Edilmiş Bitkisel Atık Ürünlerinden Aktif Karbon Üretimi - Berkan ÇELİK

 3. e-Şekerim - Sezai ÖZDEMİR

 RADORE ÖZEL ÖDÜLÜ;

 1. SM REKLAM - Beyhan GÜL

 2. Dijital Tarım - Ramazan ÇETİN

 3. e-Şekerim - Sezai ÖZDEMİR

 IBM ÖZEL ÖDÜLÜ;

 1. OTSİMO - Hasan Zafer ELCİK

 2. SLOTHES - Kadir DEMİRCİOĞLU, Ömer ÖZGEL, Selçuk YAŞAR, Rahim ÖNER

 3. Gerçek ve Sahte Parkmakizi Ayırt Edici - Ayşe Betül ERDEN

« Tüm yazılara dönün

KISACA MSSP

Makine sektöründe yer alan tüm örgütlenmeleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir organizasyondur. Yol arkadaşları ile birlikte Türkiye’de ilk sektörel bir organizasyon olma yolunda ciddi atımlar atmış ve oldukça yol almıştır. Sektörün tüm unsurları ile birlikte yurtdışında temsil edilebilmesini sağlamak en önemli hedefidir. Sektörel dernek, Organize Sanayi Bölgesi, oda gibi kuruluşları makine sektörü ile ilgili tüm haber, etkinlik ve gelişmelerin duyurulduğu ve sektörel dernek ve firma bazında haberleşmelerin %100 güvenli bir ortamda sağlandığı İletişim Portalında bir araya getirmiştir.

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ NEDİR?
Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Türkiye’de makine ihracatçılarının temsil edildiği tek İhracatçı Birliği’dir. 2002 yılında faaliyetlerine başlayan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, makine ihracatçılarını bir çatı altında toplamaktadır ve ihracatın artırılmasını sağlayacak her türlü faaliyeti koordine etmektedir. 9.000 makineihracatçısı Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nin üyesidir.

Detaylı Bilgi İçin : www.makinebirlik.com

KATEGORİLER

© 2024 Makine Sanayii Sektörü Platformu