WIN Fuarı Kapsamında Makine Tanıtım Grubu ile Saksonya’dan Gelen Heyet Ortak Toplantı Gerçekleştirdi

MTG-VEMAS İşbirliği Protoklü İmzalandı

5-8 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen WIN Metal İşleme Fuarı’na Almanya’nın doğu bölgesinde bulunan ve Almanya’nın en hızlı büyüyen, güçlü endüstri  bölgelerinden biri olan Dresden Eyaletinin başkenti Saksonya’dan 12 farklı makine üreticisi firma temsilcisi ortak stand  ile katıldı. Söz konusu heyete Eyalet Ekonomi Bakanı Svan Morlok da eşlik etmiştir.

Firma temsilcileri ile birlikte toplam 196 üyesi bulunan, Eyalet Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ve Almanya’nın alanında tek güçlü uygulanabilir Ar-Ge enstitüsü olan Fraunhofer’in Kalıp ve Form Teknolojileri (Fraunhofer IWU) himayesinde faaliyet gösteren bir kurum olan VEMAS (Saksonya Makine İnovasyon Birliği) da fuara katılmıştır.

Son yıllarda yurtdışı tanıtım çalışmaları kapsamında hedef ülke olarak belirlenmiş olan Almanya için çok sayıda  tanıtım faaliyeti gerçekleştirmiş olan Makine Tanıtım Grubu ile VEMAS (Saksonya Makine İnovasyon Birliği) ortaklığında Tüyap Büyükada Salonu’nda  ortak toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda Makine İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz ve Eyalet Ekonomi Bakanı Svan Morlok tarafından bir açılış konuşması gerçekleştirilmiştir. Sonrasında Türk Makine Sektörü hakkında bilgi vermek üzere Makine İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali EREN tarafından Almanca bir sunum gerçekleştirilmiştir. Saksonya heyeti temsilcilerince de Saksonya Makine Sanayine Bakış ve Saksonya İşletmeleri konulu sunumlar gerçekleştirilmiştir. Türk-Alman İşbirliği konusunda da, MTG Almanya Danışmanı Ahmet YILMAZ tarafından sunum yapılmıştır. Son olarak Saksonya Eyaleti’nden fuara katılan firma temsilcileri firmaları hakkında kısa bilgi vermiştir. Toplantıya makine üreticisi Türk firma temsilcileri de katılmıştır.

Toplantı sonunda Makine Tanıtım Grubu ile VEMAS (Saksonya Makine İnovasyon Birliği) arasında üyelerin teknik-ticari işbirliklerini geliştirmek amacı ile işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu işbirliği ile Türk makine imalatçılarına hem yeni kapıların açılması hem de teknolojik transfer yollarının aralanması hedeflenmektedir.

« Yazıya dönün

KISACA MSSP

Makine sektöründe yer alan tüm örgütlenmeleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir organizasyondur. Yol arkadaşları ile birlikte Türkiye’de ilk sektörel bir organizasyon olma yolunda ciddi atımlar atmış ve oldukça yol almıştır. Sektörün tüm unsurları ile birlikte yurtdışında temsil edilebilmesini sağlamak en önemli hedefidir. Sektörel dernek, Organize Sanayi Bölgesi, oda gibi kuruluşları makine sektörü ile ilgili tüm haber, etkinlik ve gelişmelerin duyurulduğu ve sektörel dernek ve firma bazında haberleşmelerin %100 güvenli bir ortamda sağlandığı İletişim Portalında bir araya getirmiştir.

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ NEDİR?
Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Türkiye’de makine ihracatçılarının temsil edildiği tek İhracatçı Birliği’dir. 2002 yılında faaliyetlerine başlayan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, makine ihracatçılarını bir çatı altında toplamaktadır ve ihracatın artırılmasını sağlayacak her türlü faaliyeti koordine etmektedir. 9.000 makineihracatçısı Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nin üyesidir.

Detaylı Bilgi İçin : www.makinebirlik.com

KATEGORİLER

© 2024 Makine Sanayii Sektörü Platformu